Menu

Wijnhuis Oss over Trimbach wijnen

trimbach-wijnhuis

De geschiedenis van het Trimbach wijnhuis

De wijn oorsprong van de familie Trimbach dateert terug naar het jaar 1626 toen Jean Trimbach uit Sainte Marie aux Mines officieel inwoner werd van Riquewihr. Vanaf die tijd staat de familie Trimbach bekend om haar wijn productie.

Jean- Jaques Trimbach, geboren in Riquewihr op 6 februari 1633 en later zijn zoon die geboren werd op 18 maart 1677 zijn zelfs burgemeester geweest van dit kleine dorpje in de Elzas. De volgende Jean jacques Trimbach, geboren in 1750 besloot zijn meesterschap te gaan behalen, een activiteit die perfect past bij de ambitie van de Trimbach familie op vonilogisch gebied.

De stamboom van de familie Trimbach wordt voortgezet door Jean Louis Trimbach, geboren op 12 mei 1783 wiens zoon Jean Frédéric, geboren op 18 juni 1811 een belangrijke positie had binnen wat vroeger de “gourmetage” genoemd werd in het dorp Hunawihr. Wel bekend voor haar excellente wijnen en specifiek voor haar Riesling. Het overbrengen van zijn activiteiten naar Hunawihr dateert naar 1840. Hij was ook vele jaren de burgemeester van Hunawihr.


Zijn oudste zoon Frédéric Emile die werd geboren op 20 december 1839 werd zijn opvolger in Hunawihr. Frédéric Emile ontwikkelde het bedrijf pas echt richting het huis Trimbach zoals we dat vandaag de dag kennen. Hij gaf het bedrijf zijn initialen F.E. die tot vandaag de dag goevoerd worden.
De hoogste onderscheiding op de International wine show in Brussel onderstreepte de inmiddels al bekende kwaliteit van de Trimbach wijnen.

De zoon van Frédéric Emile, Frédéric Theodore werd geboren in Hunawihr op 5 november 1875 en is verantwoordelijk voor het verplaatsten van het bedrijf naar het middeleeuwse stadje Ribeauvillé kort na de eerste wereldoorlog. Hij is één van de oprichters van de wijnboeren en verkoop organisatie en één van de eerste promotors van wijn uit de Elzas. Hij was een begenadigd wijnproever en de gehele Elzas regio vertrouwde op zijn oordeel over de smaak van hun wijnen.

Vandaag de dag in huize Trimbach

Al bijna 4 eeuwen promoot de familie Trimbachj de Elzas en haar prachtige wijnen. Het Trimbach wijnhuis is nog steeds gevestigd in Ribeauvillé waarvan de twee kleinzonen van Frédéric Théodore, Bernard en Hubert sinds het overleiden van vader in 1945.
De Trimbach wijnen werden internationaal pas echt op de kaart gezet in 1898 toen Frédéric Emile Trimbach de hoogste onderscheiding ontving in de international wine fair in Brussel.
Pierre en Jean zijn zoons van Bernard en alweer de twaalfde generatie die actief is in het bedrijf.

familie_trimbach

De filosofie en stijl van Trimbach wijnen

De familie ziet persoonlijk toe op de gehele operatie. Van het planten van de druivenstronken tot het bottelen van de wijn zijn ze zeer nauw betrokken.
De Trimbach wijnvelden zijn gesitueerd rondom Ribeauvillé waar de ondergrond voornamelijk bestaat uit kalksteen.
Ze profiteren van het unieke elzas microklimaat met dan aan de bescherming van de Vogezen. Deze bergen beschermen de wijngaard voor de regen.


De familie Trimbach staat bekend om hun puristische visie. Al 12 generaties lang produceert de familie Trimbach droge wijnen, erg fijn gestructureerd, fruitig, elegant en uitgebalanceerd. Dit is de Trimbach stijl!
De familie Trimbach laat hun wijnen eerst enkele jaren rijpen in de fles in hun kelders voordat ze ze beschikbaar stellen voor de verkoop. Dit geldt zeker voor de bekende Trimbach wijnen zoals de Riesling Cuvée Frédéric Emile bijvoorbeeld.

De Riesling is de wijn die het karakter van de Trimbach wijnen het beste weerspiegeld. Het is een droge mineraalrijke Riesling die trouw blijft aan de filosofie van het Trimbach wijnhuis. Komend van de Geisberg en de Osterberg met hun speciale bodemsamenstelling heeft deze Riesling frédéric Emile een groot rijpingspotentieel.

Trimbach wijnen bij Wijnhuis Oss

WijnhuisOss heeft speciaal voor onze klanten 9 heerlijke trimbach wijnen geselecteerd. Daarnaast hebben we een Trimbach prestige case voor jullie samengesteld met de top Trimbach wijnen. Deze zes wijnen zijn de top van Trimbach 2007. Allen zijn uitstekend beoordeeld door Parker en Jancis Robinson. De Trimbach prestige case 2007 bestaat uit de Pinot-Gris Réserve Personnelle, Gewurztraminer Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre, Gewurztraminer Vendanges Tardives, Gewurztraminer Sélection de Grains Nobles “HORS CHOIX”, Riesling "Cuvée Frédéric Emile" en Riesling "Clos Ste Hune".

Natuurlijk kunt u ook gewoon kiezen uit de volgende selectie:

1) Trimbach Riesling Cuvee Frederic Emile

Deze extreem geconcentreerde Trimbach Riesling Cuvee Frederic Emile is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaakexplosie in de mond. Door het elegante 'zoetje' onderscheidt het zich van alle andere Trimbach wijnen. 

2) Trimbach Pinot Blanc

Deze bleke Trimbach Pinot Blanc kent een aroma van frisse lentebloesem. In de mond is de wijn levendig door een combinatie van sappig- en pittigheid. Toch is de wijn lichtvoetig en bijna ijl van smaak. 

3) Trimbach Riesling

Een klassieke Elzas Trimbach Riesling met een delicaat bouquet en een mooie balans tussen het droge karakter, de verfijnde fruitigheid en natuurlijke zuren. De wijn is fris en strakdroog met een zuivere smaak en fruitige afdronk. 

4) Trimbach Muscat Reserve

Trimbach Muscat Reserve is uniek droog met een uitgesproken fruitigheid en een zeer karakteriserend bouquet. De wijn proef naar verse druiven. 

5) Trimbach Pinot Noir Reserve

Trimbach Pinot Noir Réserve is een elegante, soepele en fruitige wijn waarbij tonen van aardbei en framboos kunnen worden geproeft. Daarnaast vertoont de wijn ook aardse tonen die mooi in balans zijn met het fruit. 

6) Trimbach Pinot Gris Reserve

Deze Trimbach Pinot Gris Réserve biedt een combinatie van een krachtige fruitigheid en een weelderige kruidigheid. Een opvallend droge wijn met een delicate fruitigheid. De geur is rijp en harmonieus met tonen van rijpe perzik. In de mond is de wijn vol en zijn is er veel tropisch fruit aanwezig. 

7) Trimbach Gewürztraminne Reserve

Deze volle, krachtige, droge Trimbach Gewürztraminer reserve heeft een geurig bouquet met tonen van lychees. De kruidige smaak is aangenaam in de mond en resulteert in een lange afdronk. 

8) Trimbach Pinot Gris Personelle

Een versterkte Trimbach Pinot Gris Reserve Personelle met een volle fruitigheid en weelderige kruidigheid. De tonen van rijpe perzik en tropische fruitsoorten leiden tot een heerlijke afdronk. 

9) Trimbach Gewürztraminne Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre

Trimbach Gewurztraminer Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre is een sterk aromatische wijn met tonen van bloemen en kruiden met een droog, maar toch ook een rijk en fruitig karakter. De wijn is vol met een mooie zeer lange afdronk. 

 

Op youtube vonden wij ook nog een leuke video over de Riesling van Trimbach.