Druivenras/vinificatie
De druiven voor de Caliterra Reserva Carmenere worden geoogst van Caliterra's wijngaard in de Colchagua Valley. De wijnstokken in deze wijngaarden zijn gemiddeld meer dan 18 jaar oud en groeien op graniet- en kleigronden met ingebouwde steen. Na de oogst worden de druiven met zachte hand ontsteeld en volgt de maceratie van 15 tot 22 dagen. De most wordt gefermenteerd onder temperaturen van 26-28°C in 100% RVS tanks waar de wijn ook malolactische fermantatie ondergaat. Ongeveer 30% van de wijn wordt op vaten gerijpt die voor de tweede of derde keer gebruikt worden, om zo fruit aroma's naar boven te brengen en de wijn meer diepte te geven. De Caliterra Reserva Carmenere is direct drinkbaar.
Proefnotitie
Aroma's van chocolade, pruimen, kruiden, zwarte peper en toffee.
Wijn/spijs
Heerlijk bij geroosterd en gegrild vlees, gevogelte, pasta's en harde kazen.