Druivenras/vinificatie
De druiven voor de Caliterra Reserva Chardonnay worden geoogst van de Caliterra's Santa Marta wijngaard in de Casablanca Valley. De wijnstokken zijn georiënteerd op het noorden en geworteld in kleigrond met een granieten basis. Na de oogst worden de druiven met zachte hand ontsteeld waarna 70% van de most wordt vergist tussen 16-20 ℃ in 100% roestvrijstalen tanks. De overige 30% wordt vergist in houten vaten waarin reeds één of tweemaal wijn vergist is. Dit heeft een subtielere invloed van het hout als gevolgd. Na het vergistingsproces wordt 10% van de wijn op houten vaten gerijpt die al éénmaal voor dit doel zijn ingezet om fruit aroma's naar boven te brengen en de wijn meer diepte te geven. De Caliterra Reserva Chardonnay is direct drinkbaar.
Proefnotitie
Strogeel van kleur. Rijk, rijp, tropisch fruit met fraaie citrustonen. Vanille en een lichte kruidigheid.
Wijn/spijs
Past goed bij wit vlees, vis en schelpdieren, salades en romige kazen.