Druivenrassen en vinificatie
De druiven groeien op een zandbodem in de provincie Ragusa. Er wordt zorgvuldig onderhoud gepleegd in de wijngaarden om de druiven te beschermen tegen fel zonlicht en om de natuurlijk frisheid en zuurgraad van de druiven te bewaren. De Nero d'Avola druiven worden eind augustus geoogst. Tijdens het vinificatie proces weken de hele druiven gedurende 12 uur in het sap dat vrijkomt. Hierna worden de druiven zacht geperst om de kleur van de rosé te verkrijgen en tegelijkertijd de frisse en fruitige aroma's van de druiven te behouden. Het gisten vind plaats bij een temperatuur van 16-18°C. Na de vergisting rijpt de wijn op de overgebleven gistcellen gedurende 4 - 5 maanden.
Proefnotitie
De kleur van de wijn is licht violet met robijn rood. Het bouquet heeft sterke tonen van wilde aardbeien wat kenmerkend is voor de Nero d'Avola duif. Op het palet een uitzonderlijk warme smaak met een delicate structuur waarin de balans tussen frisheid en mineraliteit perfect is.
Wijn/spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met voorgerechten en lichte groente gerechten of gerechten met wit vlees.