Skip to main content
Zenato Ripassa della Valpolicella

Zenato Ripassa della Valpolicella

Druivenrassen en vinificatie
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt.  De wijn is een blend van Corvina, Rondinella en Oseleta. 

Proefnotitite
Een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas! 

Wijn/spijs
Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Veneto
  • Deelgebied
    Valpolicella
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2020
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6