Gegrilde groenten van de BBQ

Wijn: LePlan Vermeersch GP Sauvignon Blanc & Merlot

Voor 6 personen

Ingrediënten

1 rode ui
1 stronk broccoli
1 flinke zoete aardappel
1 gele paprika
1 rode paprika
100 gram champignons
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
25 cl Le Plan Vermeersch Sauvignon Blanc
peper en zout

Bereiding

Variatie: 100 gram mager gerookte spekblokjes erdoor of 150 gr fetakaas erover brokkelen na het grillen.

Snijd alle groente in gelijke stukken, niet te grof. De ui in kwart ringen, de zoete aardappel in blokjes van 2 cm. Meng door elkaar in een vuurvaste schaal met een scheut olijfolie, de wijn en peper en zout. Grill op een rustig vuur langzaam gaar, roer af en toe door. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht van gegrilde kip. Schenk de gekoelde Merlot van Le Plan Vermeersch erbij of de Sauvignon Blanc!

Inkooptip: deze gemengde groente is ook kant en klaar gesneden te koop in vele supermarkten.
Er zijn vele variaties, koop echter geen mengsel met bladgroente, dat kan snel uitdrogen en verbranden op de grill.

Prosit!

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF