Druivenrassen/Vinificatie
40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot
Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke
onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk
zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc.
De verschillende druivenrassen worden na de oogst
in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert
vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40
dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.
Proefnotitie
Le Rosé heeft een vriendelijke licht roze kleur,
in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijk fruitig met een
zachte fruitige afdronk.
Wijn/Spijs
Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij
lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta
Carbonara.