Skip to main content
Moersleutel 8 yr anniversary Saturn

Moersleutel 8 yr anniversary Saturn

Mega Pastry Stout 11%  

In de geest van ons 8-jarig jubileum en geïnspireerd door de majestueuze grootsheid van Saturnus, de op één na grootste planeet van ons zonnestelsel, presenteert Moersleutel Craft Brewery met trots de Saturn Mega Pastry Stout. Een bier zo groots en rijk als de ringen rondom deze gigantische planeet, ontworpen om onze meest gedurfde brouwkunst te vieren. Dit bier zet nieuwe Moersleutel-records en is onze "nog nooit eerder" in vloeibare vorm.

Bij het brouwen van dit kosmische wonder, hebben we geen enkele concessie gedaan aan kwaliteit of intensiteit. We gebruikten een ongekende hoeveelheid cacaobonen, zorgvuldig geselecteerd uit Mexico, Cuba en Madagaskar, om de diepte en complexiteit van chocolade naar nieuwe hoogten te tillen. Onze liefde voor koffie heeft ons ertoe geleid de gebruikelijke hoeveelheid te verdubbelen met zorgvuldig gekozen bonen uit Brazilië, Ecuador en Ethiopië, waardoor elke slok een rijke koffiebeleving biedt. Maar daar bleef het niet bij; meer dan een maand lieten we kokosvlokken infuseren om de ultieme essentie van kokos te vangen, waardoor een subtiele, maar onmiskenbare tropische touch aan het bier werd toegevoegd.

Met een ultra complexe graansamenstelling, een rijke dosis luxueuze vanille en een hint van tonka, hebben we een stout gecreëerd die niet van deze wereld is. Dit is onze toast op de ringvormige reus, een bier dat, net als Saturnus zelf, de verbeelding te boven gaat. Proost op nog vele jaren van innovatieve Moersleutel brouwsels!

De Saturn Mega Pastry Stout is een meesterwerk van smaak, een symfonie van rijke en complexe noten die je zintuigen meenemen op een reis door het heelal. Bij de eerste slok word je begroet door een intense chocoladegeur, afkomstig van de meest zorgvuldig geselecteerde cacaobonen uit Mexico, Cuba en Madagaskar, die samen een rijk palet van donkere en melkchocoladetinten vormen.

De reis vervolgt met een diepe, rijke koffiesmaak, versterkt door de dubbele dosis bonen uit Brazilië, Ecuador en Ethiopië, wat een levendige, maar soepele koffiebeleving biedt. De toevoeging van kokosvlokken, meer dan een maand geïnfuseerd, brengt een subtiele, tropische zoetheid naar voren die perfect in balans is met de andere smaken.

De complexiteit wordt verder verdiept door de luxueuze toevoeging van vanille en een vleugje tonka, die een extra laag van aromatische zoetheid en kruidigheid toevoegen. De rijke, volle graansamenstelling vormt de basis van dit alles, zorgend voor een zijdezachte textuur die elke slok tot een waar genot maakt.

De Saturn Mega Pastry Stout is niet zomaar een bier; het is een smaakervaring van kosmische proporties, een brouwsel dat even indrukwekkend en uniek is als de planeet waarnaar het vernoemd is. Elk glas is een viering van de kunst van het brouwen, een herinnering aan de mogelijkheden die liggen in het combineren van traditionele ingrediënten met gedurfde, innovatieve technieken. Proost op de ringvormige reus, proost op Saturnus, en proost op vele jaren van Moersleutel brouwkunst!

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  11
 • Volume
  0.44
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  LIPJE
 • Verpakking hoeveelheid
  12