Skip to main content
Moersleutel 8 yr anniversary Venus

Moersleutel 8 yr anniversary Venus

Nedipa 7.5%  

Ter ere van ons 8-jarig bestaan heeft Moersleutel Craft Brewery iets speciaals gebrouwen om te vieren wat we allemaal hebben geleerd en bereikt: een feestelijke Double IPA (DIPA) die de essentie van onze reis en het ambacht van het brouwen belichaamt. Voor deze gelegenheid hebben we gekozen voor de Nelson Sauvin T90 hopsoorten, rechtstreeks van een zeer gepassioneerde hopboer in Nieuw-Zeeland. Onze hoofdbrouwer, Rowan, heeft de kans gehad deze boer te ontmoeten en was onder de indruk van hun gedeelde passie voor brouwen.

Wat deze Nelson hops zo uniek maakt, is niet alleen hun rijke passievrucht aroma, maar ook de frisse toets die ze krijgen door de teelt op kleigrond, wat een verrassende draai geeft van witte druiven en witte wijn. Dit unieke karakter hebben we versterkt door ze te combineren met Mosaic hops, bekend om hun vermogen om complexe aroma's van kruisbessen, citrus en passievrucht toe te voegen. Mosaic, zo genoemd vanwege de artistieke diversiteit aan smaken en aroma's die het kan bieden, maakt deze DIPA tot een ware viering van de kunst van het hopgebruik. Sluit je bij ons aan voor deze verfrissende en gelaagde IPA, en proost op nog minstens 8 fantastische jaren van Moersleutel Craft Brewery!

Vanaf de eerste slok is het duidelijk dat de Venus DIPA geen gewone IPA is. De zorgvuldig geselecteerde Nelson Sauvin hops brengen een verrassend frisse toets van witte druiven en witte wijn naar voren, een direct gevolg van hun unieke groeiomstandigheden op kleigrond. Deze frisheid wordt prachtig in balans gebracht door de toevoeging van Mosaic hops, die lagen van kruisbessen, citrus en passievrucht introduceren, waardoor een complex maar harmonieus geheel ontstaat.

De combinatie van de frisse, bijna vinous kwaliteiten van de Nelson hops met de fruitige, rijke aroma's van Mosaic maakt elke slok van deze DIPA een ontdekkingsreis. Het resultaat is een DIPA die zowel verfrissend als diepgaand is, met een mooie balans tussen zoetheid en bitterheid, wat zorgt voor een uiterst aangename drinkervaring.

De Venus DIPA staat symbool voor de passie, innovatie en het vakmanschap dat Moersleutel in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Het is een toast op de avonturen die nog moeten komen en een herinnering aan de schoonheid van goed gecraft bier. Dus hef het glas op met ons, geniet van de rijke smaaklagen van deze speciale DIPA, en proost op de toekomst van Moersleutel Craft Brewery!

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  7.5
 • Volume
  0.44
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  LIPJE
 • Verpakking hoeveelheid
  12