Algemene informatie
Een 'gegeven' in Veneto is de Prosecco, afkomstig uit het noordoostelijke deel van de regio, rond de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene, en gemaakt van de gelijknamige druivensoort. Hoewel er ook zoete varianten bestaan zijn de meeste Prosecco's droog en vrijwel altijd in meer (in de vorm van een Spumante) of mindere mate (in de vorm van een Frizzante) mousserend.
Druivenras/ vinificatie
Deze wijn is gemaakt van Glera druiven. De druiven worden direct na de oogst geperst, om contact met de schil zoveel mogelijk te beperken, waarna de vergisting plaatsvindt in kleine RVS tanks.
De wijn wordt daarna gekoeld en gaat dan weer in kleine RVS tanks onder druk, waar de mousse gecreëerd wordt in de wijn.
Proefnotitie
Deze Prosecco heeft een strogele kleur, met fijne bubbels. De neus is intens en aromatisch met hints van appel en perzikbloesem. Op het palet soepel, fluweelzacht met een harmonische en aromatische afdronk.
Wijn/
spijs
Heerlijk als aperitief, perfect bij een voorgerecht, maar ook de ideale aanvulling voor een vismaaltijd.