Druivenras /vinificatie
De trossen worden ’s nachts geoogst om het behoud van natuurlijke zuren en delicate frisse fruit aroma’s te behouden. De schillen weken 12 uur in de most op een gecontroleerde temperatuur van 7 C om de overdracht van smaak en aromastoffen te bevorderen. Vervolgens wordt de most geperst en vergist in rvs tanks op een gecontroleerde temperatuur van 14-16 ºC gedurende 20 dagen. Om aan structuur en complexiteit te winnen rijpt de wijn 3 maanden op het gistbezinksel met regelmatige remontage van de lees. Alvorens afgevuld te worden op fles krijgt de wijn een koude stabilisering op 2 ºC gedurende 10 dagen gevolgd door een filtratie.
Proefnotitie
Heldere licht gele kleur. Intens aroma van limoen, peer, ananas, venkel, mineraliteit, vers gemaaid gras en anijs. De smaak van rijp citrus fruit, frisse zuren en mineraliteit. Lange frisse afdronk met elegante gebalanceerde zuren.
Wijn/spijs
Goed als aperitief of bij gegrilde of gebakken vis, kip en sushi.