Deze wijn komt uit de zuidelijke regio van het Garda meer. De wijngaarden zijn gericht naar het zuiden. De wijnstokken van 25-30 jaar zijn geplant op 80 meter boven zeeniveau. Na een handmatige oogst en een selectie van de druiven op kwaliteit, volgt het proces van pletten en ontstelen en vervolgens vindt een traditionele maceratie op de droesem plaats gedurende ongeveer 5-6 dagen in kleine stalen tanks. Wanneer de alcoholische gisting is voltooid, moeten nog twee bewerkingen worden uitgevoerd; eerst de droesem opnieuw bewerken om de resterende most uit te persen en dezelfde droesem van de wijn te scheiden. Op dit punt voltooit de wijn de malolactische gisting en rijpt hij deels in Franse barriques en deels in Slavische eiken vaten. Daarna vindt er rijping op fles plaats. Serveer licht gekoeld.
Proefnotitie
Gemaakt van 100% merlot. Deze diep robijnrode wijn heeft een bouquet van rijp rood fruit, bramen en aalbes. Zacht in balans met fijne tannines.
Wijn en spijs
Aanbevolen bij rood vlees.